Green Beauty EU

Natuurlijke & Vegan Cosmetica • Distributie B2B

Odylique

Odylique was een van de eerste bedrijven die biologisch gecertificeerde cosmetica ontwikkelde en de zuiverst mogelijke cosmetica formuleerde.

Elk ingrediënt heeft therapeutische waarde. Odylique verwezenlijkt dit op een paar manieren:

• Door het gebruik van actieve ingrediënten – kruiden en essentiële oliën – in therapeutische concentraties.
• Plantaardige oliën moeten zuiver en koud geperst zijn, zodat hun volledige gehalte aan antioxidante vitaminen intact blijft (dit voedt de huid actiever en beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering).
• Odylique gebruikt geen synthetische chemicaliën. Nooit.
• Alles is gecertificeerd volgens strenge biologische normen van de Soil Association.
• Odylique gebruikt geen lanoline, tarwe-, zuivel- en sojaderivaten, salicylzuur, pindaolie, veel voorkomende allergene notenolie en nog veel meer… alle dingen die de gevoelige huid kunnen verstoren.
• Odylique test NOOIT op dieren. In plaats daarvan testen we op menselijke vrijwilligers met een gevoelige en allergiegevoelige huid.
• Odylique helpt de planeet zo veel mogelijk en ziet er op toe dat alle grondstoffenleveranciers en alle distributeurs zich houden aan de regel dat testen op dieren verboden is. Ook doet Odylique haar uiterste best om de Fair Trade-normen na te leven en verantwoorde, duurzame verpakkingen te gebruiken.

Biologische Zuiverheid & Werking:

Biologische certificering garandeert volledige productzuiverheid. Het betekent ook dat onze plantaardige oliën en geneeskrachtige kruiden het maximum aan vitaminen en andere antioxidanten bevatten die gemakkelijk kunnen worden opgenomen en gebruikt door de huid voor haar verzorging en schoonheid. Een echte synergie van wetenschap en natuur. Studies tonen aan dat wanneer planten via biologische landbouw worden geteeld, ze veerkrachtiger zijn en daardoor een hoger gehalte aan vitaminen en mineralen bevatten dan wanneer ze intensief worden geteeld en bespoten met pesticiden en herbiciden**.

**Amodio M en Kader A (2007), University of California en Fauriel J, Bellon S, Pienet D, and Amiot MJ (2007), “On-farm influence of production patterns on total polyphenol content in peach”.

De maximale hoeveelheid anti-oxidanten:

Antioxidant vitaminen neutraliseren de schadelijke effecten van reactieve moleculen die ‘vrije radicalen’ worden genoemd. Deze ontstaan in ons lichaam door het essentiële gebruik van zuurstof en op de huid door blootstelling aan zonlicht, verontreinigende stoffen in de lucht en sommige synthetische zonnebrandmiddelen. Als deze vrije radicalen niet onder controle worden gehouden, veroorzaken ze een kettingreactie van schade aan de cellen en weefsels, wat op de huid leidt tot zonneschade, pigmentatie en vroegtijdige veroudering. Felgekleurd fruit, groenten, kruiden en verse, koudgeperste oliën zijn van nature rijk aan antioxidanten, met name vitamine C, E, bètacaroteen en polyfenolen, zodat ze een zeer beschermende rol spelen in onze voeding, maar hoe zit het met onze huid?

Odylique onderkent als geen ander dat ook de huid de waardevolle bescherming van deze krachtige antioxidanten nodig heeft. Door ze in hun natuurlijke, biologisch beschikbare vorm in onze huidverzorging op te nemen, kan de kracht van de natuur ten volle worden benut. De sleutel tot het succes van deze unieke biologische huidverzorging is het gebruik van de eerste, koudgeperste plantaardige oliën en actieve kruiden die zonder warmte worden geëxtraheerd om hun waardevolle antioxidanten en andere vitale bestanddelen te behouden.

Biodynamische ingrediënten:

Biodynamische teelt is een verbeterd systeem van biologische landbouw ontwikkeld volgens de exacte principes van Rudolph Steiner in de vroege jaren 1920. Net als bij biologische landbouw worden er geen synthetische meststoffen, insecticiden, fungiciden of herbiciden gebruikt, maar wordt er meer nadruk gelegd op de synergie van de natuur door de bodem te verrijken met speciale compostpreparaten om de waardevolle microflora in evenwicht te brengen en optimale groeiomstandigheden te creëren. Het is bewezen dat dit resulteert in planten vol vitaliteit, met een indrukwekkend spectrum aan therapeutische bestanddelen.

Wij verwerken deze kostbare kruiden zoveel mogelijk in ons hele assortiment. Ze worden in onze regio geteeld op een biologisch-dynamische boerderij met zowel een biocertificaat als een Demeter-certificaat.

Odylique distributeur natuurcosmetica

Cosmetica

Verder Bericht

© 2024 Green Beauty EU

Thema door Anders Norén